STOP DE UITHOLLING VAN ONS DRUGBELEID

Sinds eind september is de vergunning van de net aangemeerde MS Stubnitz als donderslag bij heldere hemel ingetrokken wegens vermeend druggebruik tijdens feesten.

De MS Stubnitz is een onafhankelijk, zichzelf bedruipend, drijvend cultuur-en feestpodium dat door de havens van Europa vaart en reeds 5 jaren een vaste ligplaats heeft aan de NDSM werf te Amsterdam. Hier verblijft ze elk jaar rond de 3 maanden en biedt zo een van de mooiste alternatieve locaties voor feesten, theater en concerten. 


Maar liefst 12 undercover agenten van het HIT-team hebben eind september tijdens de openingsnacht staan posten om te constateren dat er drugs aan boord zijn gebruikt. Vervolgens is er geconcludeerd dat de Stubnitz geen partyvergunning meer krijgt. Precies hetzelfde feest mocht een dag later wel doorgaan met dezelfde organisatie, dezelfde security en dezelfde subcultuur op de ernaast gelegen Supperclub cruise.

Waarom op MS Stubnitz niet, en in de andere feestlocaties (Melkweg, Paradiso, SupperclubCruise etc.etc.) wel is volstrekt onduidelijk. Met deze uitspraak kan in principe iedere club of kroeg in NL gesloten worden, zelfs het Europees Parlement te Brussel zou op deze manier gesloten kunnen worden. Tevens wordt hiermee het ooit geprezen Nederlandse drugbeleid -met als belangrijke pijler dat druggebruik legaal is- nog verder uitgehold… 

Voor de Stubnitz echter is de uitspraak direct levensbedreigend. Zonder vergunningen: geen activiteiten, zonder activiteiten: geen MS Stubnitz. Een faillissement dreigt… Snelle actie is gewenst: elke dag en elk weekend dat de armlastige Stubnitz dicht is worden alle betrokkenen gedupeerd. 

Momenteel zit de Bemanning van de Stubnitz in een cruciale overlegfase met de betrokken overheden waarbij ze jullie stem en steun hard nodig heeft. Door het ondertekenen van onderstaande petitie staat de bemanning veel sterker in haar onderhandelingen om de loopbrug weer uit te mogen rollen. 

Onderteken de petitie op Ticketscript!!! 
Hoe eerder we ondertekenaars verzamelen, hoe beter! 
Je kunt daarnaast ook helpen door deze informatie door te sturen binnen je eigen omgeving, netwerken en mailinglijsten. Goede kans dat deze petitie in ieder geval kan voorkomen dat Stubnitz compleet verdwijnt! 

KLIK OP MORE INFO VOOR DE PETITIE! 
 

more info: click here.