Legalize deelde zaadjes uit bij de Albert Heijn

Heden ochtend hebben actievoerders van Legalize! in weer en wind actie gevoerd bij de Albert Heijn opt museumplein. Dit naar aa

Heden ochtend hebben actievoerders van Legalize! in weer en wind actie gevoerd bij de Albert Heijn opt museumplein. Dit naar aanleiding van het feit dat Albert Heijn en Laurus supermarktketens (EDAH, Konmar) niet alleen weigeren om de Nieuwe Revu over legalisatie te verkopen, maar ook omdat is er geen overleg mogelijk is over de verkoop van enig hennepvezelproduct.

Te lang heeft onze stichting stoned toegekeken, en niets gedaan. Hennepvezel is het product van iedere eeuw. Het is een milieuvriendelijke, goedkope en buitengewoon veelzijdige grondstof voor duizenden producten waarvan wij veel gebruik maken in ons leven. Er is een grote MAAR: In Nederland is de hennepvezelindustrie afgelopen maand definitief de nek omgedraaid met het intrekken van de landbouw vergunningen van ruim 50 hennepvezelboeren in Friesland. Voor alle duidelijkheid: van hennep word je niet stoned. Hennepproducten worden veel verkocht door bijvoorbeeld ‘De BodyShop’ en vele natuurwinkels.

Deze actie mochten we niet uitvoeren in Amsterdam centrum, want hennepzaad zou een verdovend product zijn. Geacht bestuur van Amsterdam (en Nederland) Hennepzaad is het enige natuurlijke product dat alle 4 de voedingszuren bevat, het bevat geen THC. De zaden die wij zojuist uitdeelden waren hennepzaden, die mensen makkelijker dan de Revu’s cannabiszaden in hun tuin kunnen kweken. Nu de hennepvelden in Friesland dreigen te verdwijnen kunnen dan in ieder geval de zangdieren nog genieten van dit product ; )

click op de link voor de eerste foto’s
gaarne ontvangen wij meer foto’s: stuur op!