Regulator

De regulator, test waar jij staat in het cannabis-regulerings-debat! Niet of, maar hoe! Het is af: de website reguleren.com een tool om te kijken welke ideeen er eigenlijk zijn hoe cannabis gereguleerd zou moeten worden en om jezelf te testen.

Het maatschappelijke debat over het cannabisbeleid is jarenlang gedomineerd door een ‘welles-nietes’-discussie die zelden gestoeld was op feiten. De vraag zou niet moeten zijn óf er regels moeten komen voor softdrugs, maar wélke. Andere landen in de wereld discussiëren daar nu volop over, waarom Nederland dan niet? Daarom hebben we op 3 maart met Vera Bergkamp, Michiel van Nispen, advocaat Maurice Veldman en Lisa Lankes van coffeeshop The Pink uit Eindhoven een debat georganiseerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Zie hier: de link!

Een belangrijke reden voor Stichting Legalize! om tijdens discussie op VOC vergaderingen (vereniging voor de opheffing van het cannabis-debat red.) te besluiten om ism Thijs Roes van de correspondent een tool te ontwikkelen: De regulator, een website waarbij verschillende modellen waarlangs cannabis gereguleerd zou kunnen worden de revue passeren.

 

Ook wordt voorafgaand aan het debat op 3 maart door Thijs Roes (en Tom Blickman/TNI) toelichting gegeven op de regulator-test. In de test zijn 8 verschillende modellen opgenomen, waaronder het veilingmodel, waarover al eerder op Legalize! werd gepubliceerd, maar er zijn bij de verdieping-button ook andere modellen opgenomen, zoals het Tilburgse kweekconvenant waarbij patiënten onder voorwaarden cannabis thuis kunnen kweken. Of Model Crone, vernoemd naar de burgemeester van Leeuwarden wat gaat om een ‘boerderijwinkel’ waar via een gecontroleerde productie hasj, wiet en cannabis gerelateerde producten worden verkocht.  

 

Hoogste tijd voor nieuw cannabisbeleid.
Moet het streng of liberaal? Mag commercie of moet het non-profit? Wij nemen geen standpunt in in deze discussie, behalve dan dat we vinden dat deze punten onderdeel moeten worden van het publieke debat; dus test jezelf via: www.reguleren.com om te zien waar jij staat in het reguleer-debat!