Over Yoram Stein.

Ik ken de man van een jaar of tien geleden, toen hij me heeft geinterviewd voor Trouw. Kan me niet voorstellen dat hij 15 jaar “verslaafd” was aan cannabis, type meelopende hielenlikker. Gefrustreerd. Grijpt alles aan om publiciteit te krijgen

  Nu dus dit domme verhaal met de stepping stone theorie: dat mensen die cannabis gebruiken eerder aan de “harddrugs” gaan dan mensen die geen cannabis gebruiken. 

Dat is een leraar filosofie aan een Montessori Lyceum…ik zeg: het spreekt vanzelf dat mensen die zogenaamde harddrugs gebruiken eerst van alles geprobeerd hebben. Ze gaan juist aan die andere middelen, omdat cannabis ze niet bevalt. Het overgrote deel van de cannabisten heeft wel genoeg aan het Moederkruid en raakt niet verslllllaafffffd aan andere middelen. 
Juist door het “gedogen” van cannabis zijn er minder junks in Nederland. Dat is dus het omgekeerde van wat meneer Stein beweert. Zijn zogenaamde probleemrokers, minstens 1 in iedere klas, waren in mijn jeugd ook al “problematische” leerlingen. Toen bestond cannabis hier nog niet, en ik herinner me dat er in mijn klas altijd minstens 5 probleemleerlingen waren (godzijdank), waarvan ik er altijd 1 was. Spijbelen, zuipen, tabak, seks, alles wat god verboden had, was voor ons interessant. Nozems, heetten we toen. Later Provo’s. Nog later hippies, daarna punks…. 
Die Yoram Stein is een opportunistische cynicus. Jammer dat zulke nietszeggende figuren zoveel belangstelling krijgen van “square” journalisten. Werd er maar net zoveel aandacht besteed aan het Cannabis-tribunaal, of de Cannabis Bevrijdingsdag. 
Kees Hoekert, oprichter van de Lowlands Weed Company, leeft en is 80 en helder. Moeten we hem niet in het zonnetje zetten op 8 mei? 

Hans Plomp  

more info: click here.