De domheid regeert

De domheid regeert aldus stichting Legalize! nadat zij hoorde dat de regering alle hash in coffeeshops wil verbieden . Voor de 350 meter afstandsregel werd niet naar de experts geluisterd; en evenmin bij het idee van de coffeeshoppasjes of dat van een 15%thc verbod, maar het nieuwste proefballonnetje van Ivo Opstelten is ongelofelijk dom en gevaarlijk.

De stichting vreest met dit plan vooral voor de scheiding der markten die ons drugbeleid zo succesvol maakt. Cannabis moet simpelweg zo snel mogelijk gereguleerd worden. Reguleer de achterdeur en het geld dat je daarmee ophaalt en uitspaart kan worden gestoken in hulpverlening en voorlichting; er blijft daarnaast genoeg geld over voor bijv. beter onderwijs. De burgemeesters, de politie en ingelichte burgers verwachten de bezuiniging door regulatie in deze tijden van crisis, maar de regering zet juist in op een utopisch totaalverbod tegen alle wetenschappelijk onderbouwde adviezen in. 


Er is maar een winnaar van dit beleid: de onderwereld. Legalize! ziet wel mogelijkheden in het plan van de VVD om nederwiet legaal te verkopen, mits dit inhoudt dat de teelt en handel hierin gecontroleerd en belast wordt.  .